BAJKOVITA TOSKANA

 
 
 

About destination:

Vodimo vas u najživopisniji i najromantičniji dio Italije - južna Toskana. Italijanska bajka počinje obilaskom jedne od najljepših banja Italije Chianciano terme. Tokom boravka u ovom dijelu Toskane, pruža vam se prilika da posjetite Arezzo, Cortonu, Montalchino, Montepulchano I Pienzu, bisere smještene između toskanskih brda sa vinogradima i hacijendama. Bajka ne bi bila potpuna bez obilaska etrurskog grada - Arezza u kojem je snimljen film " La vita e bella"/,,Život je lijep''.

 

Activities:

city tura;

šoping;

degustacija vina;

 

Attractions:

Arezzo- gdje je sniman film Život je lijep

Cortoona- gdje je snimana serija Pod suncem Toskane

Montalchino

Pienza

Montepulcano

 

Description:

1.dan. BIJELO POLJE

Polazak iz Bijelog Polja u dogovoreno vrijeme. Putovanje autobusom visoke turističke klase prema Italiji, preko BiH, Hrvatske, Slovenije… Noćna vožnja sa kraćim pauzama za odmor.

2.dan. CHIANCIANO TERME

Dolazak u Chianciano Terme u podnevnima satima. Smještaj u hotelu 3*. Slobodno vrijeme za odmor, šetnju istorijskim centrom. Noćenje.

3.dan. CORTONA-AREZZO- VALDICHIANA OUTLET VILLAGE 

Doručak. Fakultativni izlet Cortona-Arezzo. Putovanje do Cortone, gradića etrurskog porekla, na koji su svoj trag ostavili I Rimljani, a ponovo cveta u vreme renesanse. U ovom gradu snimljen je film ,,Pod suncem Toskane''. Putovanje do Arezza, jednog od najljepših toskanskih gradova, nekada važnog etrurskog i rimskog grada u dolini rijeke Arno. Po dolasku šetnja gradom… Piazza Grande - trg koji datira iz XIII veka, poznat je i po scenama iz filma "La Vita e Bella", Vazarijeva Loggia, Duomo - predivno gotičko zdanje posvećeno Svetom Donatu, crkva Svetog Franje, Petrarkina kuća… Slobodno vrijeme. Povratak u dogovoreno vrijeme I posjeta jednom od najpoznatijih outlet centara u ovom regionu Valdichiana Outlett Village (www.valdichianaoutlet.it/en/home) . Slobodno vrijeme. Povratak u Chiancino Terme u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vrijeme za samostalne aktivnosti. Noćenje.

4.dan. MONTALCINO -PIENZA - MONTEPULCIANO

Doručak. Fakultativno posjeta Montalcina, Pienzce I Montepulcana. Putovanje prema srednjovekovnom gradiću - Montalcinu, koji je smešten u okviru živopisnog parka Val d'Orcia i poznat je po proizvodnji vina Brunelo. Razgledanje grada, slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do živopisne Pienze, smještene na uzvišenju u srcu najljepše toskanske doline Val d'Orcia. Obilazak istorijskog centra, remek-djela renesansnog urbanizma: Palazzo Piccolomini - nekadašnja rezidencija pape Pija II, Duomo, Palazzo Borgia... Slobodno vrijeme. Nastavak putovanje do Montepulcana, poznatog središta gastronomskih užitaka. Po želji degustacija vina. Šetnja do jedinstvenog trga Piazza Grande, na kom se nalaze Duomo i raskošne palate Comunale, Taruggi i Contucci. Slobodno vrijeme. Povratak u Chianciano Terme u večernjim časovima. Noćenje.

5.dan. CHIANCIANO TERME -BOLONJA

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme u banji ili po dogovoru grupe putovanje Bolonji, gdje se može napraviti pauza par sati. U dogovoreno vrijeme nastavak putovanja prema mjestu polaska, sa pauzama po potrebi grupe. Noćna vožnja sa kraćim pauzama za odmor. Noćna vožnja.

6.dan. BIJELO POLJE

Dolazak u podnevnim satima.

Included in the price

Prevoz luksuznim autobusima visoke turistike klase (klima, audio, video oprema)

Tri noćenja sa doručkom u hotelu 3*, smještaj u 1/2 i 1/2 + 1 sobama

Obilaske prema programu uz pratnju stučnog profesionalnog vodiča

Troškovi organizacije putovanja

 

Not included in the price

Međunarodno zdrastveno osiguranje

Turističku taksu (3€ ) po osobi koja se plaća na recepciji hotela

Fakultativne posjete I ulaznice za posjete kulturno-istorijskim spomenicima,

individualne troškove

 

Note

Smještaj je organizovan u hotelima kategorisanim od strane Ministarstva turizma zemlje u koje se putuje,

Ulazak u hotel nakon 14:00, izlazak do 10:00h.

Program je rađen na bazi 40 plativih putnika. Ukoliko je broj prijavljenih putnika manji agencija zadržava pravo otkazivanja putovanja ili korigovanja cijena,

Usled nedovoljnog broja prijavljenih, agencija će spojiti grupu sa drugom agencijom iz regiona, što neće uticati na promjenu programa I cijene aranžmana.

Doplata za jednokrevetnu sobu 40% od cijene aranžmana (u ovom slučaju 60€),

Obilazak pojedinih lokalitete ne podrazumijeva i ulazak u iste, što predstavlja uobičajenu praksu na ovakvim putovanjima,

Agencija zadržava pravo da promijeni redosled dana usled okolnosti na lokalitetima,

Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervcije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije...

Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka...)

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO PROMJENE CIJENE USLED VEĆEG POREMEĆAJA CIJENE GORIVA NA TRŽIŠTU

 

Rest notes

Uslovi za ulazak u Italiju od 01.04. potrebna jedna od sljedecih stavki:

potvrda o vakcinaciji sa vakcinama priznatim od Ema (Moderna, Pfizer, Astra Zeneca, Johnson& Johnson).

2 doze vakcine vaze 6 mjeseci, ako je prošlo to vrijeme, moraju imati trecu dozu ILI potvrda o preboljenom Covidu, ne starija od 6 mjeseci

ILI Antigenski rapid test ne stariji od 48 sata

PRI ULASKU U ITALIJU SVAKI PUTNIK MORA ISPUNITI OBRAZAC PLF

Djeca od 0 - 5,99 ne trebaju ništa Djeca od 6- 11,99 negativan antigenski test ili potvrda o prebolovanom Covidu ne starija od 180 dana (6 mjeseci)

 

Send a message

 

Sign In