TAJNE ALBANIJE DRAč-BERAT-TIRANA -SKADAR- 3 DANA

 
 
 

Detalji o odredištu:

Albanija- zemlja tajni!

Albanija- iako se graničimo sa ovom zemljom, još uvijek je puna tajni. Zemlja koja je do prije 20-tak godina bila potpuna nepoznanica u turističkom smislu, danas privlači sve veći broj turista, ne samo iz regiona već iz cijelog svijeta. Zemlja koja se vrlo brzo razvija, prati turističke trendove zaslužuje da se nađe na našoj listi destinacija.

Putovanje započinjemo sa Skadrom, najbližem gradu Crnoj Gori, koji je u prethodnih 20 godina doživio svoj preporod. Danas je moderan grad, koji predstavlja pravi raj za dnevne posjete.

Drač je najposjećeniji primorski grad u Albaniji. Poznat je po odličnoj lokaciji, prepoznat i kao mjesto za dobru zabavu i izlaske. Drač je grad i luka na obali Jadranskog mora. Nalazi se 33 km zapadno od Tirane i jedan je od najstarijih gradova u Albaniji, koji su osnovali Grci 627. god. pne. Danas je sačuvan je venecijanski toranj i djelovi gradskih zidina.

Berat- srednjevjekovni biser, koji je karakterističan po svojoj arhitekturi. Zbog svojih utvrđenja i fasada nalazi se na Unesco listi. Isto tako, poznat je kao grad “Sa hiljadu i jednim prozorom’’.

Tirana- glavni grad Albanije, sa oko pola miliona stanovnika. Ujedno je najveći grad Albanije, industrijski i kulturni centar Albanije. Skenderbegov trg, Palata Nacionalnog muzeja, Etem-begova džamija, Predjednička palata i trg Marije Tezerije, su glavni simboli Tirane, koji su nezaobilazni prilikom posjete.

 

Aktivnosti:

Obilazak;

Šoping;

 

Atrakcije:

Drač,

Skadar

Berat

Tirana

 

Opis:

Albanija 3 dana- Skadar- Drač- Tirana- Berat

1. DAN - Bijelo Polje - Skadar - Drač

Polazak sa dogovorenog mjesta u jutarnjim satima. Putovanje autobusom preko Podgorice, Božaja do Skadra. Obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča. Slobodno vrijeme za ispijanje kafe ili šoping. Fakultativno posjeta Rozafi. Nastavak putovanja prema Draču, obilazak Drača. Smještaj u hotelu 4*. Večera. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. DAN - Drač - Berat (fakultativno)- Drač

Doručak. Poslije doručka slobodno vrijeme za samostalne aktivnosti ili fakultativno posjeta Beratu, jednom od najstarijih i najljepših gradova Balkana. Zbog svojih utvrđenja i fasada nalazi se na UNESCO  listi. Isto tako poznat je kao grad "Sa hiljadu i jednim prozorom". U popodnevnim satima povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

3. DAN - Drač - Tirana - Bijelo Polje

Doručak. Poslije doručka napuštanje hotela i obilazak Tirane. Slobodno vrijeme ili grupni odlazak u jedan od shoping centara. Fakultativno posjeta kompleksa Mrizi i Zanave, gdje se može ručak organizovati za grupu. U dogovoreno vrijeme okupljanje grupe i putovanje prema Bijelom Polju sa kraćim pauzama po potrebi. Dolazak u mjesto polaska u večernjim satima.

Uključeno u cijenu

Prevoz autobusom visoke turističke klase prema navedenom programu,

Dva noćenja u hotelu 4* u Golemu, Drač,

Usluga polupansiona (večera i doručak),

Turističke takse, 

Troškove organizacije putovanja,

Troškove pratioca grupe i lokalnoh vodiča u Skadru, Draču, Tirani i Beratu

 

Nije Uključeno u cijenu

Individualne troškove,

Fakultativne posjete (Berat, Mrizi i Zanave)

Ulaznice tokom posjeta,

Putno osiguranje sa pokriećm na COVID 19

Piće tokom obroka u restoranima,

Sve usluge koje nijesu pomenute u programu.

 

Napomene

Program je rađen na bazi 30 plativih putnika.

Ukoliko je broj prijavljenih putnika manji agencija zadržava pravo otkazivanja putovanja ili korigovanja cijena,

Obilazak pojedinih lokalitete ne podrazumijeva i ulazak u iste, što predstavlja uobičajenu praksu na ovakvim putovanjima

 

Ostale napomene

Doplata za 1/1 - 30€

Za ovo putovanje je potrebna važeća lična karta ili biometrijski pasoš

Izlet Berat- Cijena 15€ po osobi. Uključen: prevoz, lokalni vodič i organizacija putovanja. 

Ručak Mrizi i Zanave- cijena 15€

Agroturizam Mrizi i Zanave se nalazi između Tirane i Skadara. Ovo mjesto Vas neće ostaviti ravnodušnim, ni svojom hranom, ni načinom posluženja ali ni ambijentom. Ručak se služi u periodu od 1-4h popodne, a može se doći isključivo uz rezervaciju. 

 

 

 

 

Pošalji poruku

 

Sign In