REGIONI

 SJEVERO-ISTOCNI  REGION CRNE GORE

Danas je sjeverni  region Crne Gore  jako privlacan za turiste, podjednako u zimskom i ljetnjem periodu. Region obiluje velikim brojem planinskih vijenaca, koji su vecim dijelom godine pokriveni snijegom, bistrih  rijeka, atraktivnih  kanjona i pecina, neobicnih planinaskih jezera...Sve ovo pruza  mogucnosti za organizovanje danas popularnih aktivnosti u prirodi za sve starosne grupe, od laganih do extremnih tura: pješačenje, biciklizam, istraživanje pećina, degiustacija domaćih proizvoda, ili samo uživanje u prirodi.

 

cjeverni region Crne Gore

 

CENTRALNI REGION CRNE GORE

Centralni region u kojem se nalazi Podgorica i prijestonica Cetinje, ima izuzetne prirodne i kulturoloske resurse. U podnožju Lovćena, dovoljno daleko i sakriveno od neprijateljskih pogleda i dovoljno blizu i otvoreno za sve prijateljske ruke, smjestilo se Cetinje - grad muzej, vjekovna prestonica Crne Gore i ishodište njene duhovnosti i državnosti.

Podgorica se nalazi u ravnici na kojoj se susrecu rijeke Moraca, Zeta, Ribnica, Cijevna i Sitnica. Posebno je cini atraktivnom blizina i sjecernom i juznom/primorskom  regionu.

Ukoliko želite obići vjerske objekte preporučujemo manastirsku turu, a ako zelite isprobati domace crnogorsko vino, predlažemo domaćinstvo Toma Uksanovića u selu Boljević u Crmnici.   

 

Centralni region, Skadarsko jezero

 

 PRIMORSKI REGION

Posebna atrakcija primorskog regiona jeste divna, cista obala i atraktivni primorski gradovi: Herveg Novi, Kotor, Budva , Tivat, Ulcinj i Bar. Za ljubitelje plaze i raznih kulturnih desavanja primorski region je jako atraktivan tokom citave godine.  

Pored boravka na plaži, uvijek Vam se pruža mogućnost da upoznate zaleđe, posjetite autentična sela, probate domaće proizvode. Za više informacija možete nas kontaktirati putem emaila.

 

juzni region, kotor

Sign In