OHRID MAJ POLAZAK IZ BIJELOG POLJA 20-22.MAJ

 
 
 

Detalji o odredištu:

Ohrid sa svojim starim gradom i jednim od najvećih jezera u Evropi, gostoljubivim domaćinima i neodoljivim šmekom jedinstvenog načina života krije pregršt zanimljivih tački koje svedoče o bogatoj istoriji ovog malog grada. Nazivan je i Jerusalimom Balkana zbog 365 crkava koje postoje u gradu - jedna za svaki dan, centrom slovenske pismenosti i duhovnosti jer je upravo ovde delovanje učenika Ćirila i Metodija bilo najjače. Ohrid se na UNESCO-voj listi kulturne baštine nalazi još od 1980. godine čuvajući možda najbrojnije tragove o razvoju kulture Slovena na čitavom Balkanu. Glavne atrakcije Ohrida se nalaze u izuzetno koncentrisanoj i eminentnoj pješačkoj zoni, između i iznad uskih uličica Starog grada, sa restoranima i kafićima koji su savršeni za opuštanje u prijatnim ljetnjim večerima. Što se tiče samog jezera, ono je tako veliko i duboko da podsjeća na malo more. Na raspolaganju je cjelokupan spektar sportova na vodi, ribolov i plovidba, a fascinantan izlet biće obilazak brojnih crkava pored obale Ohridskog jezera. Jezero Ohrid je najveće i najljepše jezero od tri tektonska jezera u Makedoniji. Njegova zadivljujuća čista i bistra voda, zajedno sa svojim spokojnom i uzvišenom planinskom pozadinom, osvaja posjetioce još iz praistorijskog vremena.

 

Aktivnosti:

razgledanje;

krstarenje;

šoping;

 

Atrakcije:

Ohriodsko jezero,

Stari grad,

Crkva Sv Jovana

Amfiteatar

Biljanini izvori

Sv Naum

Samoilova tvrđava,

Galerija ikona.

 

Opis:

Program:

1 dan: Polazak autobusa u 5:00h (ujutru) sa dogovorenog mjesta. Putovanje preko Podgorice, Božaja. Vožnja preko Albanije sa pauzama po potrebi grupe. Dolazak u Ohrid u podnevnim satima. Nakon kraćeg odmora organizovan obilazak Ohrida u pratnji stručnog vodiča: Samoilova tvrđava, Amfiteatar, Crkve, Muzej, Galerija ikona.. Šetnja starim gradom, posjeta jednoj od radionica za izradu Ohridskog bisera, ručne izrade hartije i Gutenbergove prese. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2 dan: Doručak. Poslije doručka obilazak Sv. Nauma, usput posjeta Zalivu kostiju. Slobodno vrijeme. U popodnevnim satima dolazak u grad. Vrijeme predvidjeno za samostalne aktivnosti. Preporučujemo krstarenje jezerom. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3 dan: Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i putovanje preko Albanije. Mogućnost posjete Skadru/Tirani, u zavisnosti od slobodnog vremena. Nastavak putovanja prema mjestu polaska sa usputnim pauzama po potrebi grupe. Dolazak u kasnim večernjim časovima.

Uključeno u cijenu

" Smještaj u hotelu sa 3* na bazi dva noćenja sa doručkom i večerom u sobama 1/2 i 1/3

" Prevoz turisti?kim klimatizovanim autobusima

" Razgledanje Ohrida u pratnji lokalnog vodiča i obilazak Sv.Nauma

" Organizacija i vođstvo puta od strane Agencije

 

Nije Uključeno u cijenu

" Individualne troškove

" Ulaznice za lokalitete

" Putno osiguranje

 

Napomene

" Doplata za jednokrevetnu sobu 30%.

" Program je radjen na bazi 15/22/35 osoba. Agencija zadržava pravo korigovanja cijena usled nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili otkazivanja putovanja.

" Dokumentacija potrebna za putovanje - lična karta ili pasoš.

" Način plaćanja: 4 RATE, neophodno je uplatiti prvu rate prije putovanja.

" Piće nije uključeno u cijenu.

" Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju poremećaja cijena na tržištu

 

Ostale napomene

 

Pošalji poruku

 

Sign In